tisdag 12 april 2011

Äntligen en högskola värd namnetVarför bor vi i det här landet? Är det de iskalla 11 vintermånaderna, nyckelharpans kulturarv eller vårt "natursköna" kalhygge till inland som lockar? Jag vet faktiskt inte varför någon skulle vilja bo i Sverige, men nu ger skola i Portland åtminstone alla en bra anledning att flytta.

Många brukar peka på Sveriges högskola som något vi kan vara stolta över. Att utbildningen är "gratis" och att universiten hör till några av de bättre i världen. Och visst, jag kan hålla med om att det är rätt soft att läsa på högskola. Du får ett litet kapital lånade pengar i fickan varje månad, du kan stanna hemma när som helst, ligga med dina klasskompisar efter de obekväma pubkvällarna och röka hur mycket gräs som helst utan att bli pisstestad. Det finns en tid och en plats för allt, och i Sverige kallas detta något för universitetet.
Men precis som med allt annat håller högskolan på att gå åt helvete. Jag orkar inte gå in på varför eftersom jag är alldeles för stenad just nu. Men vi kan bara konstatera detta innan vi går vidare till alternativet. Nämligen Marijuana State University i Portland.

Jepp, nån gubbe i Portland har startat sin egen HÖGskola. Det är alltså USA, vilket betyder att den inte är "gratis". men det kan ju vara värt besväret. Hoppas att man får en praktikperiod inbakad i terminsavgiften.


P. Englund är ständig sekreterare för HÖG TID

0 kommentarer:

Skicka en kommentar