fredag 5 augusti 2011

Breaking News: Marijuana halverar skadan av lungcancer

Prestige-universitetet som odlat framgångar som George W Bush och Facebook levererar igen.
Enligt en ny studie vid Harvard Universitet kan den aktiva ingrediensen i Cannabis faktiskt halvera tillväxten av lungcancertumörer.

"The beauty of this study is that we are showing that a substance of abuse, if used prudently, may offer a new road to therapy against lung cancer," said Anju Preet, Ph.D., a researcher in the Division of Experimental Medicine. 

[Science Daily]

3 kommentarer:

Jesper sa...

Detta är ju en medicinsk funktion hos THC som känns aningen tyngre än att lindra skoskav och huvudvärk. Om något skulle hända på den medicinska marijuana-fronten i Sverige alltså.

elinore1988 sa...

Såg på kulturnyheterna förut, dom snackade om att diskussionen om legalisering pågår för fullt överallt. Kul, fast det är ju bara de som är FÖR legalisering som diskuterar, de som är emot har bara bestämt sig för att vara emot.

Men! Då iaf på kulturnyheterna, när dom skulle recensera cannabusiness (boken) så sa dom att cannabis skrivs ut för medicinskt bruk, och det lät som att dom menade i sverige. Det kan väl inte stämma, i sverige är det väl inte ens okej för medicinskt bruk, eller?

Hög Tid sa...

Jag kan inte tänka mig att Sverige skulle få för sig att göra cannabis OK ens i medicinskt syfte. Men har inte läst Cannabusiness ännu.

Skicka en kommentar