torsdag 24 februari 2011

Lil B: Högkulturens nye profetDe flesta vet att cannabis är hiphopens salt och peppar.  Om man inte har några feta rims eller råd att hyra in en video vixen går det alltid att softa i nåt kök och snacka om hur mycket man älskar weed. Nu har det dykt upp en kille som inte vill rappa om weed, utan personifiera känslan av det.  Lil B är en skatekille från Kalifornien som har uppfunnit genren "BASED". En sluddrig rapstil som gärna handlar om olika kändisar. Lil B har en inre generator som skapar låtar helt utan självkritik, vilket ju är en bekant känsla för den som rökt grälle en eller två gånger. Hans låtar om kändisar bygger på samma monotona tuggande beat med texten "I'm (insert random kändis), swag, swag" som bas. 

Några minnesvärda rader/låtar:


"Hilton, Hilton, Bitch I'm Paris Hilton"

"I'm Bill clinton, fuckin al these women"

"I've got swag like justin Bieber. Bieber, Bieber, Bieber" 

"Ellen Degeneres, Ellen Degeneres, Ellen Degeneres"

Och hans magnum opus:


"Bithces suck my dick cus I look like J.K. Rowling"
 
 Förutom kändislåtar gör Lil B också märklig ambientrap (ladda ned skivan "Rain in England") där han pratar till moder jord och flummar loss genom att ge livet sin välsignelse i olika spoken-word utsvävningar.  Efter att han skrev låten "Pretty bitch" - där han refererade till sig själv som en pretty bitch - lyckades han dessutom göra alla internetgangstas ängsliga på grabbiga forum runt om i världen.

Lil B kallar sig "The based god".  Han är alltså precis den profet du behöver: någon uppe bland molnen med röven fastklistrad i soffan.
P. Englund är ständig sekreterare för HÖG TID

0 kommentarer:

Skicka en kommentar